Куспангалиева Хансулу

Куспангалиева Хансулу

Куспангалиева Хансулу
Биология кафедрасының қауымдастырылған профессоры
Байланыс телефоны: +7-701-3655625
Email. пошта: h.kuspangalieva@asu.edu.kz
Білімі, ғылыми дәрежесі және атағы:
1973 жылы Гурьев педагогикалық институтының биология - химия факультетінің Биология қосымша химия пәнінің мұғалімі біліктілігін алды. Қазақстан республикасының ғылым және жоғары білім министрлігі жоғары аттестациялық комиссиясының “Жемшөп өндіру және жайылым” атындағы қазақ ғылыми зерттеу институтының диссертациялық кеңесінің шешімімен Ауыл шаруашылық ғылымдарының кандидаты ғылыми дәрежесі берілді (2001 жылы 21 маусым). 2016 жылдан бастап биология кафедрасының қауымдастырылған профессоры. 
Ғылыми қызығушылықтары: 
дәрілік мақсатта құм өсімдіктерін (псаммофиттерді) жерсіндіру. Құмаршық өсімдігінің тарихы, жағдайы, құрып бара жатуына байланысты қызыл кітапқа енгізуді ұсыну. 
Кәсіби қызмет:
Кәсіби жұмыс өтілі 45 жыл. 1973 жылы орта мектепті аяқтап, сол жылы Гурьев педагогикалық институтының биология - химия факультетінің түсіп, 1978 жылы Биология қосымша химия пәнінің мұғалімі біліктілігін алды. 1978 жылы ҚазССР ғылым академиясының бас ботанигі бағының Гурьевтегі филиалының ғылыми қызметкері. 1979 жылдан қазіргіге дейін Халәл Досмұхамедов атындағы университетінде биология кафедрасының оқытушысы, 2001 жылдан бері ауыл шаруашылығы ғылымдарының кандидаты және 2001 - 2011 жылдары арасында ботаника кафедрасының меңгерушісі. 2011 – 2013 жылдары арасында биология кафедрасының меңгерушісі. 2016 жылдан бері биология кафедрасының қауымдастырылған профессоры.
Оқытатын курстары:
Өсімдіктер систематикасы, геоботаника, өсімдік физиологиясы, су өсімдіктерінің биоалуан түрлілігі, өсімдік аурулары, палеобиология
Оқулықтар: 
Тарлау (Қияқ) ценное кормовая культура, авторы Х. Куспангалиева. Ломкоколосник ситниковый, авторы Бекмухамедов Э.Л. ,  Х. Куспангалиева.
Таңдалған басылымдар (соңғы 5 жылдағы) 
Қазақстан Республикасының бір патенті “түйе сүтінен ашытылған сүт, сусын дайындау тәсілдері” (2020 ж). 
Скопус: Investigating the moderating effects of perceived usefulness on the student satisfaction: Evidence from Indonesian higher education. 
Мақала: Қара сазды изеннің биологиялық ерешеліктері және жеміс жемшөп өндіру,2020. 
 

Тізімге қайта оралу